ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
06 (1) 322 54 56
Arany árfolyam
ASK
2 186,99 EUR
859 489,26 HUF
BID
2 186,15 EUR
855 978,29 HUF
AKTUÁLIS EUR/HUF
1€ = 392,27 HUF
Árfolyam grafikon

Címkefelhő

törtarany, törtarany felvásárlás budapest, aranypont, aranytömb, arany vétel, arany befektetés, arany árfolyam, arany érme, fizikai arany

Honnan ismered az oldalt


A sárkány éve: a „sárkánybébi” őrület 30%-kal növeli az arany ékszereladásokat, az arany ára rekordmagasságra emelkedett – mondják az iparági szereplők

  • "Sokan megpróbálnak férjhez menni és gyermeket szülni a Sárkány évében" - mondja a Kínai Arany- és Ezüsttőzsde Társaság ügyvezetője.
  • Sok ékszerész 30 százalékkal többet szerzett be a sárkány témájú aranytermékekből, mivel az eladások jelentős növekedésére számítanak.

Az arany ékszereladások várhatóan legalább 30 százalékkal nőnek a Sárkány évében a „sárkánybaba” boom miatt, és az arany árának rekordmagasságára számítanak – közölték az iparág szereplői.

Január óta sok ékszerész megváltoztatta kínai állatöv aranytermékeinek kiszerelését a nyúlról a sárkányra; az új holdév február 10-én kezdődik.

„Sokan próbálnak megházasodni és gyermeket szülni a Sárkány évében” – mondta Haywood Cheung Tak-hay, a Kínai Arany- és Ezüsttőzsde Társaság elnöke, a helyi aranytőzsde, ahol a legtöbb ékszergyártó kereskedik.

"A sárkány a szupersztár a 12 állatból álló kínai állatöv között, amely a hatalmat és az erőt képviseli."

A sárkány az egyetlen mitikus lény a kínai állatövben, és a gyermekvállalás a Sárkány évében áldásnak számít. A sárkánybabákat általában nagyobb eredményekkel társítják.

Az előző években is volt egy kisbaba boom. A kormány adatai szerint a legutóbbi, 2012-es Sárkányévben az újszülöttek száma 91 600 volt, ami 38 százalékkal magasabb, mint a következő Kígyóévben. 2000-ben 54 134 baba született, 12 százalékkal több, mint a következő évben, míg 1988-ban 75 412 baba született, 8 százalékkal több, mint a következő évben.

A sárkány az ötödik a 12 állatból álló kínai állatövben, amely a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya és disznó sorrendjében követi, és ez egy 12 éves ciklust képvisel a kínai holdnaptárban.
Cheung elmondta, hogy sok ékszerész további 30 százalékot készített sárkány témájú aranytermékekből az előző évhez képest, mivel az eladások jelentős növekedésére számítanak.

A kínaiak arany ékszereket, érméket, rudakat és egyéb, az állatövi állathoz kapcsolódó műtárgyakat vásárolnak a Holdújév ünnepe előtt és alatt, a legfontosabb fesztiváljuk előtt. A következő 12 hónapban sárkány témájú arany ékszereket is vásárolnak újszülöttek számára, valamint esküvői vagy születésnapi ajándékként.

A Lukfook Group, Hongkong egyik legnagyobb aranyékszer-kiskereskedője az arany sárkányékszerek és műtárgyak széles skáláját mutatta be, beleértve a sárkányérméket, karkötőket, valamint sárkány- és főnix-motívumokkal ellátott karpereceket.

„Sok sárkány témájú arany ékszert készítettünk már házasságok és újszülöttek számára, mert sok szülő szereti a sárkánybabát” – mondta Nancy Wong, a Lukfook ügyvezető igazgatója és vezérigazgató-helyettese.

"Ráadásul a Valentin-nap idén a Sárkány évének ötödik napján van, ezért arany ékszerekkel is készültünk rá."

Wong szerint Hongkong határainak 2023 januárjában történt újranyitása óta a turisták visszatértek Hongkongba. A Lukfook eladásai a tavaly októbertől decemberig tartó negyedévben éves szinten 75 százalékkal nőttek, és 40 százalékkal 2019 azonos negyedévéhez képest, a járvány előtt – tette hozzá.

A J. Rotbart and Company egy butik aranykereskedelmi cég, amelynek irodái Hongkongban, Szingapúrban és a Fülöp-szigeteken találhatók, szintén kínál sárkányos aranyrudat.

„Minden évben mindent megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleink számára lehetőséget biztosítsunk portfóliójuk korlátozott kiadású termékekkel való bővítésére” – mondta Joshua Rotbart, a J. Rotbart ügyvezető partnere. „A hongkongi székhelyű cég a Sárkány Évét hirdeti, amely a közösség legelismertebb állatövi állata.

„Nagy mennyiségű megrendelést halmoztunk fel nemcsak hongkongi ügyfelektől, hanem kínai szingapúriaktól és filippínóktól is.”

Az arany árfolyama tekintetében is pozitívak a jelek, a kínai arany- és ezüsttőzsdei társaság, a Cheung arra számít, hogy az árfolyam körülbelül 30 százalékkal, 25 000 hongkongi dollárra (3196 USD) taelenként (körülbelül 37,8 grammra) emelkedik. A nemzetközi arany ára is emelkedhet a jelenlegi 2035 USD-ról unciánként rekordmagasságra, 2500 USD-ra.

"A geopolitikai feszültségek, a központi bankok követelései és a kamatcsökkentések mind támogatni fogják az arany árát a jövőben" - mondta Cheung.

A Kínai Arany- és Ezüsttőzsde Társaság adatai szerint az arany ára a február 9-én záró Nyúl évében 6 százalékkal, 18 940 hongkongi dollárra nőtt taelenként, a Tigris évében tapasztalt 7 százalékos növekedést követően. .

Az ökör éve körülbelül 1 százalékos csökkenést mutatott, de az előző két évben erőteljes felfutásról számolt be: a patkány éve 20 százalékos, a disznó éve pedig 18 százalékos emelkedést jelentett a helyi arany árában. . A helyi arany ára csaknem megduplázódott a 2016-os Kecskeévben elért mélypontról.

Forrás: SCMP

Aranypont központ / Útvonaltervezés
Tervezze meg útját egyszerűen és gyorsan az Aranypontba.
Térkép/Útvonaltervezés
> GPS Koordináták

Kapcsolat, elérhetőségek

Aranypont budapesti
központi cím
1075 Budapest, Síp utca 12.
Nyitvatartásunk
hétköznaponként
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 17:00
Péntek: 08:00 - 13:00

Telefonos elérhetőségeink

Aranypont központi
ügyfélszolgálat
06 20 / 544 4189
Partnereink:
© 2014. Aranypont Magyarország Kft. | Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | GYIK - 6.8332