ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
06 (1) 322 54 56
Arany árfolyam
ASK
2 186,99 EUR
859 489,26 HUF
BID
2 186,15 EUR
855 978,29 HUF
AKTUÁLIS EUR/HUF
1€ = 392,27 HUF
Árfolyam grafikon

Címkefelhő

törtarany, törtarany felvásárlás budapest, aranypont, aranytömb, arany vétel, arany befektetés, arany árfolyam, arany érme, fizikai arany

Honnan ismered az oldalt


jegybanki aranyvásárlásban , amelyet nem más, mint Kína és Oroszország vezetett. Az olyan szervezetek, mint az  "Egy év alapon a jegybankok elképesztő nettó 800 tonnát vásároltak, 14%-kal többet, mint az előző év azonos időszakában."

a januári effektus  érvényesül-e az arany árfolyamára 2024 első hónapjának befejeztével, rengeteg jel mutat arra, hogy a jegybanki vásárlási roham legalább az új év első felében folytatódni fog. A felgyorsuló  Természetesen a Biden-adminisztráció lépései Oroszország szankciókkal való elszigetelésére az ukrajnai konfliktus nyomán csak további  Arra is fogadhat, hogy Kína és Oroszország lényegesen több aranyat vásárol, mint amennyit nyilvánosan közölnek, így a valós számok mindig magasabbak, mint amilyennek látszik. Ahogyan  „Az Orosz Központi Bank 30 metrikus tonnás növekedésről számolt be aranytartalékaiban. Ez egy évnyi kiegyenlítés után valószínűbb a bejelentés elmulasztása, mint az akvizíció elmulasztása miatt. Örülök, hogy Oroszország visszatért a játékba.”

Ez azt jelenti, hogy azt gondoljuk, hogy eleget tettünk.

A bankok készen állnak arra, hogy több aranyat tegyenek tartalékaikba, hogy megvédjék magukat a dollárra nehezedő nyomástól, még akkor is, ha a Fed győzelmet aratott az inflációs csatában. A kérdés csak az, hogy melyik következik be előbb: a dollárválság vagy az államadósság összeomlása? A jegybankárok nem fognak várni, hogy megtudják

Hiszen 2023-ban még magasabb nominális hozamoknak sem sikerült lelassítaniuk az arany rallyját. A virágzó kincstári hozamok nem többet, hanem kevesebb bizonyosságot tükröznek a gazdaság egészségében, mivel a befektetők a Treasury-k és a kötvények vélt biztonsága felé menekülnek. De ami felfelé megy, annak le kell esnie, és  „…a Treasurys összeomlása a dollár értékének zuhanására kényszeríti, ami brutális gazdasági visszaeséshez fog vezetni – olyanhoz, amelyben az ország „életszínvonala” drámaian csökkenni fog.”

Mivel mindkét oldal jelöltjei, mint például RFK Jr. és Vivek „…a 2024-es amerikai választási ciklus előtt továbbra is fennáll az amerikai kormány leállásának, a fiskális politikai vitáknak és a politikai állásfoglalásoknak a lehetősége.”

közgazdász és Fed-tisztviselő nem adta fel a  jövő évi „puha landolás” reményét, ami az arany iránti kereslet csökkenésével járna. De ahogy sürget az idő, ez az állítás még ők is elismerik, hogy végül üresnek bizonyulhat. Minden őszinte megfigyelő számára az instabilitás, az infláció, a negatív hozamú adósság és a választási év őrületének újabb jelei mind arra utalnak, hogy ebben az évben nagy szükség van a biztonságra. 

a központi bankok tudják az igazságot: továbbra is aranyat kell zabálniuk . Ez az egyetlen értelmes stratégiai manőver, és kevés más értelmes módja van annak, hogy megvédjék magukat attól, hogy járulékos károkat okozzanak az önpusztító gazdasági beavatkozások, a túlfeszített külföldi összefonódások és az Egyesült Államokban a választási év politikai zűrzavara következtében.

Forrás: Schiffgold

<p 1px;="" margin-bottom:="" 0in;="" background:="" transparent;="" color:="" rgb(0,="" 0,="" 0);="" font-size:="" medium;"="">

Aranypont központ / Útvonaltervezés
Tervezze meg útját egyszerűen és gyorsan az Aranypontba.
Térkép/Útvonaltervezés
> GPS Koordináták

Kapcsolat, elérhetőségek

Aranypont budapesti
központi cím
1075 Budapest, Síp utca 12.
Nyitvatartásunk
hétköznaponként
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 17:00
Péntek: 08:00 - 13:00

Telefonos elérhetőségeink

Aranypont központi
ügyfélszolgálat
06 20 / 544 4189
Partnereink:
© 2014. Aranypont Magyarország Kft. | Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | GYIK - 6.7784